протест
Протест - ден 79

За 79-и път се събраха недоволните граждани на антиправителствен протест в центъра на София, а исканията им остават все така непроменени – оставка на правителството на Борисов, на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

„Протестът продължава до постигане на целите си. Протестът ни е регламентиран на две места – в Конституцията на Република България и в Европейския съд за защита на правата на човека. Явно някой е останал неуведомен за това, че стотици хиляди граждани протестираме и срещу кмета на София. Затова сега ще отидем и до Столична община, за да я уведомим лично“, добави Хаджигенов.

Днес „Отровното трио“ съобщи, че са получили частичен отговор на питането им дали главният прокурор Иван Гешев живее в държавната резиденция „Бояна“, както и коя фирма е извършила ремонта на Дом номер 5, който ръководителят на държавното обвинение обитава. Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м. Разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар, съобщиха от „Отровното трио“.

Адвокат Николай Хаджигенов обясни, че прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хил. лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 20 дни.

„Купувани ли са италиански мебели за обзавеждане? Известно е, че стойността на обзавеждането надвишава стойността на ремонта. Купувана ли е билярдна маса, фитнес-уреди и всички други мебели? Има ли телевизори във всяко едно помещение, колко са големи и на каква стойност са? Как са купувани, от кого са платени?“, попита още юристът.

Според него номерацията в алгоритъма на регистъра на обществените поръчки е разместена, което дава основания за съмнения дори и за ръчна манипулация. От своя проф. Велислав Минеков подчерта, че дисквалифицираното дружество, играело ролята на подставено лице, е учредено с капитал от едва 10 лева.

Снощи протестиращите бяха приготвили „за цялостното творчество на ДПС“ изненада, като бяла и жълта боя, както и яйца полетяха към сградата на ДПС. След канонадата протестиращите се разотидоха.

Днес множеството протестиращи се премести пред сградата на Столична община след 21 ч. Те скандират „Оставка“ и „Мафия“. Отново недоволните граждани хвърляха яйца, този път по сградата на общината. Скандиранията продължиха с „Мутри, вън“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!