Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова

Срещу нас беше държавната машина. МВР обслужваше властта. Срещу единия лев, с който разполагаме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите и управляващите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на първия брифинг на социалистите след изборите.

„Купените гласове изкривиха вота, страхът у хората беше голям. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната и най-компроматната кампания от години в България”, каза Нинова.

На въпрос ще иска ли БСП касиране на изборите, лидерът на социалистите отговори:

„Юридически Мая и нейният Инициативен комитет могат да искат касиране на изборите в София. Политически смятам, че има основание за касиране на изборите и ще искам от Изпълнителното бюро да дадем политическа подкрепа на Мая за касиране на изборите“.

Тя пдрестави четиримата кметове, които БСП издигна или подкрепи на тези избори, които успяха да спечелят изборите в своите населени места.

„До мен стоят четиримата кметове на областни центрове в Русе, Разград, Перник и Благоевград. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП – Денчо Бояджиев – спечелил Разград, чиста партийна кандидатура, Русе и Перник – това е лицето на младите поколения политици, които участваха в тежкото състезание, доказаха се. Румен Томов – Благоевград, олицетворението на гражданското начало, издигнат от Инициативен комитет. Тази екипност, мъдрост и опит на партийните кадри, силата на гражданското общество ни донесе този успех. Изпълнихме задачата, която си поставихме – да удвоим кметовете си и да увеличим общинските съветници. Промяната беше трудна, но вече необратима. Нека да съхраним енергията и екипите си, предстои ни много работа”, допълни Нинова.

И добави:

„Трябва да свършите това, което обещахме на хората в кампанията. Знам, че ще бъдете добри кметове и отговорни общински съветници. Работете за вашите съграждани”, призова кметовете Нинова.

БСП ще настоява за въвеждане на машинно гласуване и изчистването на мъртвите души от списъците.

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!