Здравко Димитров
на снимката: кметът на Пловдив Здравко Димитров

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров коментира за първи път резултатите след местните избори, които спечели с 20% разлика от Славчо Атанасов.

Димитров заяви, че няма да влиза в политически договорки, не планира драстични промени в местната администрация – „метла няма да има”.

Първата задача на новия кмет ще е справянето с постоянно нарастващия трафик в града.

Димитров подчерта още, че ще намали данъците за автомобилите.

„Данъкът в Пловдив е много висок и транспортните фирми излязоха навън, но такова решение трябва да мине през общинския съвет”, поясни той.

Здравко Димитров добави, че се надява общинските съветници да загърбят различията си и да гласуват в името на доброто на Пловдив.

„Ще работим така, че хората, които не са гласували за ГЕРБ, след 4 години да дадат вота си за нас”, заяви Димитров.

И добави:

„Битката не беше лека, всички ще работим заедно за Пловдив”, заяви Димитров.

Той представи и останалите шестима победители от ГЕРБ, които печелят районните кметства.

„Победителите в Пловдив – това сме ние, отборът на ГЕРБ. От 6 района в Пловдив, 6 са за ГЕРБ. Най-голямата група общински съветници е наша и кметът ни е със сериозна разлика пред вечния кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов”, обобщи резултатите от балотажа Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Припомняме, че кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров безапелационно печели изборите – той е подкрепен от 46 887 души или 57,32% от гласоподавателите. Опонентът му Славчо Атанасов от ВМРО-НФСБ печели 31 161 души или 38,10%.
Едва 3 747 души са отбелязали „Не подкрепям никого“. На първия тур Димитров получи 36,14 на сто от гласовете (39 777 гласа), а Атанасов – 16,15 и 17 775 гласа. При листите за съветници съотношението е 17 съветници от ГЕРБ срещу 7 от БСП.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!