Милен Пенчев
Милен Пенчев

Областната дирекция на МВР в Силистра разследва случай на отклоняване на средства от държавния бюджет чрез представяне на фалшиви документи за трудов стаж. Проверяват се много лица, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Разследва се шефът на регионалния клон на НОИ Милен Пенчев, който също е замесен в престъпната дейност. Още 10 души са отведени на разпит след полицейска акция днес срещу източването на пари от НОИ.

„Без него няма как да се извърши всичко. Изземват се документи, проверяват се адреси и лица. Тепърва ще стане ясно дали ще има задържани“, каза Маринов.

Операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура срещу злоупотреби с издаваните от ТЕЛК решения и източване на НОИ започна тази сутрин едновременно в Силистра и в София.

По време на акцията стана ясно, че Милен Пенчев е баща на певицата Тита. Вътрешният министър смята, че дали е нечий баща няма отношение към разследването и отказа да заяви как точно се е случвала схемата.

Заместник главният прокурор Иван Гешев разкри в серия от телевизионни интервюта тази сутрин, че става въпрос за измама с трудов стаж – осигуряване на миньорски пенсии. Задържа се дебитната карта на кандидата, докато той изплати парите за услугата. Тя струвала 10 000 лева, а „възнаграждението“ членовете на групата получавали с т.нар. „забавено плащане”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!