автомивка

Броят на автомивките непрестанно расте, което се дължи на повишеното търсене от страна на потребителите, както и повечето автомобили на дадена територия.

Това създава необходимост от усъвършенстване на услугите, които зависят пряко от оборудването, неговото качество и ефективност при почистване.

Кои са новостите при съвременното оборудване за автомивки? Научете повече за тенденциите през 2024 година от екипа на emveco.bg и как те помагат за оптимизацията на клиентското обслужване и преживяване, както и на бизнеса.

Еко почистване на автомобили

Екологичната насоченост се усеща и при създаването на съвременното оборудване за автомивки през 2024 година. Целта на съвременните устройства и методите на почистване включват ограничени количества вода и материали, използвани за целта.

През 2024 година се открояват и системите за автоматично дозиране на препарати за външна и вътрешна обработка на автомобила, като част от екологично насоченото почистване.

Системи, работещи под високо налягане

Тези системи отново са в унисон със съвременните методи за еко почистване на автомобили, защото чрез качествените пистолети с високо налягане, достигащо до над 300 bar, всички замърсявания, включително и по-големите частици, се премахват успешно. По този начин, през 2024 година с минимални усилия ще се радвате на блестящо от чистота превозно средство.

Уреди на самообслужване

Все по-предпочитани в днешно време са автомивките на самообслужване, което се дължи на независимостта от персонал, възможността за самостоятелно осъществяване на услугата за много по-малко финансови средства и удобството. Това води до създаването на функционално оборудване, включващо:

  • Z-образни рамена – могат да бъдат 1 или повече, по един брой за всеки пост, които са гъвкави и могат да се движат на 360 градуса;
  • пистолети за високо налягане – те гарантират качествено премахване на замърсяванията, без необходимост от търкане, което може да повреди екстериора. Могат да бъдат различен брой;
  • пистолети за активна пяна – в комбинация с компресор, който се закупува отделно, се образува пяна. Броят им отново варира според броя на постовете;
  • контролен панел – позволява ефективното управление на процеса чрез дигитален сензорен дисплей.

Това са само някои от елементите на съвременното оборудване за автомивки през 2024 година. Популярни са още четковите системи с автоматичен принцип на работа, автоматични системи за почистване на стелки. Сред иновативните уреди се определят и тези за дезинфекция на автомобили, които също работят на самообслужване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук