АПИ е подготвена за поддържането на републиканските пътища през зимата. Материалите и техниката са налични и проверени. При интензивен снеговалеж движението на автомобили ще бъде временно затваряно, а тежкотоварните автомобили ще бъдат отбивани от пътнато платно, това каза за „Хоризонт“ инж. Даниел Иваничков – директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ, предава БНР.

„Към момента готовността относно материали е 52% за да бъда точен съизмеримо средно за цялата страна. Техниката, необходима, която е над 2 500 броя специализирани автомобили за почистване е проверена. На 50% е оборудвана с необходимите гребла и разпръсквачи. Другите 50% са налични“, каза той.

По повод прекратените от правителството обществени поръчки за 100 млн лева за зимно поддържане, инж. Даниел Иваничков коментира, че причините са различни, но фирмите имат готовност за изпълнение на зимното поддържане.

„За всеки един изпълнител провеждаме необходимите разговори и сме в процес на изготвяне на споразумения, така че да може зимното поддържане да бъде обезпечено! Всички изпълнители в момента са декларирали готовност да излязат и да изпълняват задълженията си съгласно договорите. Парите за зимно поддържане са налични“, обясни Иванчиков.

Припомняме, че преди месец стана ясно, че общините ще получат 47 млн. за зимно почистване.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук