Цацаров

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет наложи глоба от 300 лева на главния прокурор Сотир Цацаров. Причината е неподадена декларация за имуществено състояние и липса на конфликт на интереси за 2016г., става ясно от справка в сайта на Инспектората на Висшия съдебен съвет.

Обвинител №1 е задължен да подаде такава декларация след последните промени в Закона за съдебната власт. Цацаров е и първият наказан от ИВСС с новите му правомощия да поддържа регистър за този тип документи и за влезлите в сила наказателни постановления.

Това е любопитен обрат на сюжета от миналата година, когато определени медийни кръгове започнаха кампания срещу честия опонент на Цацаров по време на заседанията на Висшия съдебен съвет – председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Според публикациите ДАНС и НАП разследвали Панов заради неподадена пред Сметната палата имотна декларация, съобщава bTV. От ВКС още тогава обясниха, че т.нар Трима големи в съдебната власт (шефовете на ВКС, ВАС и главния прокурор) се отчитат само пред инспектората.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук