Инцидент, македонски автобус

В трагично катастрофиралия на АМ „Струма“ преди 3 дни автобус е открито още едно тяло, с което броят на жертвите се увеличи, достигайки 45. Същевременно стана ясно, че македонските служби са запечатали офисите на „Беса Транс“, чиято собственост е нерегистрираният автобус.

Намерено е 45-ото тяло в изгорелия автобус на АМ „Струма“

Това съобщиха за bTV от следствието. След извършен повторен преглед на превозното средство е станало ясно, че жертвите на тежкия инцидент стават 45. От Спешната помощ обаче бяха категорични, че до болница са закарали 7 пострадали.

Продължава разследването на трагичния инцидент – българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония в другите три автобуса.

Македонската полиция запечата офисите на „Беса транс“

Малко преди 16.00 часа българско време македонската полиция запечата офисите на туристическата агенция „Беса транс“, чиито автобус катастрофира на АМ „Струма“ на 23 ноември.

Запечатването на офисите стана след като следователите и инспекторите не можаха да се свържат със собствениците на компанията. От държавния инспекторат по транспорт съобщиха, че никой не е отговарял вече трети ден на посочените от компанията телефони.

Македонският автобус е напуснал границата на РСМ 135 пъти за последните 2 години

Катастрофиралият автобус, който не е бил регистриран в Министерството на транспорта в Скопие, само през изминалите две години е преминал държавната граница поне 135 пъти. Това се казва в официален отговор на македонското вътрешно министерство, предаде БГНЕС.

„Въпросният автобус през 2020 година е преминал през границите на страната 22 пъти, а от началото на тази година 113 пъти“, се казва в отговора на македонското МВР до местния сайт „Курир“. „Броят на излизанията на автобуса с рег. № СК 0284 БА по всяка вероятност е много по-голям, защото справката се отнася само за последните две години.

От митническата администрация преди два дни съобщиха, че катастрофиралият автобус в периода 15 октомври – 18 ноември е минал многократно през граничните пунктове на РСМ с България, Косово и Албания.

Разследванията на причината за трагичния инцидент, в който загинаха 45 македонски граждани, продължават. Засега водещата версия за трагедията е човешка грешка. На мястото на инцидента са установени още лоша пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!