Христо Гешов
на снимката: журналистът Христо Гешов

Разследващият журналист от Червен бряг – Христо Гешов, който беше обявен за национално издирване, е открит невредим на около 70 км. от град Монтана.

По информация от главния редактор на врачанското издание „Зов Нюз“, за което журналистът работи, той е открит, като в момента дава показания в полицията в Монтана.

Сигналът, че Христо Гешов е в неизвестност беше подаден във вторник около 15 часа от майка му и сестра му.

Припомняме, че Гешов е защитен свидетел и е под 24 – часова полицейска охрана. Това се случи, след като негови разследвания доведоха до отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

„След серия негови разследвания, довели до арест и обвинения срещу кмета на Червен Бряг, Христо беше нападнат и пребит пред дома си, поради което живееше под полицейска защита“, гласи съобщението. След това е уточнено, че заради работата си е бил очернен, като това го е притеснило психически. „По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо… Молим, ако някой има информация за местонахождението му да сигнализира на МВР”, написаха колеги на Гешов от „Бивол”.

 Преди около година ДЕБАТИ.БГ направи интервю с Гешов, който тогава заяви, че той и семейството му получават заплахи за живота си. Журналистът е бивш PR на община Червен бряг, но напуска заради несъгласието си с водената от общината политика, най-вече злоупотребите с пари. След това Гешов се занимава с разследвания, свързани именнп с това със злоупотреби с евросредства.

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!