Фирмите, които подадат годишните си декларации през интернет, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, напомнят от НАП. Отстъпката важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра – 31 март 2017-та. С декларацията се подава и  годишният отчет за дейността.

До момента в цялата страна са приети 248 000 корпоративни декларации, като 195 000 от тях са изпратени по Интернет, подписани с електронен подпис. На хартия, в офисите на НАП и чрез пощенските станции, до сега, са подадени 53 000 формуляри.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративен данък е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!