Нападателят от Хамбург е на 28 години и е роден в Обединените арабски емирства, съобщи местната полиция. Властите все още се опитват да установят с какво гражданство е той.

5644996

Според кмета на града Олаф Шолц нападателят е трябвало да бъде депортиран, след като влязъл незаконно в страната, но това се е оказало невъзможно, тъй като той не е имал документи за самоличност.

„Това, което ме разгневява още повече е, че очевидно става думка за някой, който е поискал закрила от нас в Германия и след това е насочил омразата си към нас“, каза Шолц, цитиран от в. „Цайт“ и БТА.

Мъжът нападна с нож клиентите на супермаркет в Хамбург вчера. Той уби един човек и рани още петима.След като избяга, нападателят бе надвит от минувачи и леко ранен в схватката, след което бе арестуван. Шести човек пострада в борбата за задържането му. Ранените, някои от които сериозно, са хоспитализирани.

Властите идентифицираха загиналия като 50-годишен германец. Останалите пострадали при нападението са 50-годишна жена и четирима мъже на възраст между 19 и 64 години. 35-годишен мъж е пострадал, докато се е опитвал да обезвреди нападателя, съобщи Би Би Си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!