Напрежение възникна на Орлов мост, който втори ден е блокиран от антиправителствени протестиращи. Млад мъж е задържан от полицията. Това е Петър Кърджилов, близък сътрудник на бившия кмет на община „Младост“ Десислава Иванчева.

Информацията за случилото се е доста противоречива.

Възрастна жена заяви, че е ударена от млад мъж от протестите. Полицията го задържа и отведе от Орлов мост. Жената се възмущава от това, че кръстовището е блокирано. Тя заяви, че е гласувала за правителството.

Протестиращите заявиха, че възрастната жена от един час обикаля Орлов мост и псува протестиращите, размахва бастун и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно мъж.

Задържаният Петър Кърджилов заяви, че го боли.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза той преди да бъде откаран от полицията.

Очевидци на инцидента твърдят, че мъжът е плиснал вода в лицето й, а тя го е ударила с бастуна си. Жената също беше откарана от полицията.

Вече второ денонощие продължават блокадите на ключови кръстовища в центъра на столицата. Протестиращите настояват за оставката на правителството на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и за провеждането на честни парламентарни избори. Протестиращите заявиха по-рано днес, че няма да вдигнат блокадите, докато не постигнат своята цел.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!