Георги Гвоздейков

„Аз не си тръгвам. Това е важно да се каже, защото „Продължаваме промяната“ има много ангажименти към обществото и ние трябва да реализираме всичко, каквото сме обещали на хората“. Това заяви пред bTV Георги Гвоздейков, който напусна Народното събрание като депутат от ПП.

Причината е, че ще ръководи проекта за въздушна медицинска помощ (HEMS). Гвоздейков потвърди, че по време на разговор с премиера Кирил Петков два пъти е отказал да оглави проекта, но в последствие се е съгласил.

Бившият народен представител определи като „пълна глупост“ твърдението, че се е явил на конкурс за директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“, докато е бил в парламента.

„Конкурсът е обявен много преди изборите – още в края на октомври месец, докато аз бях служител“, категоричен бе Георги Гвоздейков.

Бившият депутат допълни, че България е единствената държава в ЕС, която няма въздушна медицинска помощ. В момента е стартирана обществена поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера, като всеки един ще покрива по един от 6-те района, на които е разделена страната.

„Аз съм пряко ангажиран и го виждам като кауза с проекта за спешна медицинска помощ по въздух. Дал съм доста от времето си в парламента, за да се случи този проект. Нека първо да кажем, че този проект е идея на едно от служебните правителства“, посочи Гвоздейков.

Според него четворната коалиция не може да бъде съставена отново.

„Не съм убеден, че с реконструкцията може да се появи нещо качествено, което да помогне на българското общество. Според мен „Има такъв народ“ допринесе доста за вота на недоверие на това правителство и да се стигне до тази ситуация. Не знам защо трябва да правим втори опит“, подчерта той, добавяйки, че запазването на кабинета ще бъде компромис.

„Ако продължаваме да правим компромиси, означава, че продължаваме по същия път, а на България ѝ трябва промяната. Ние сме обединени и мислим в една посока. От предсрочни избори няма нищо страшно, завърши Гвоздейков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук