Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

С говоренето за пари за общините Борисов се опитва да потули един лек бунт в ГЕРБ. Иска да си задоволи кметовете си, защото те са там за 4 години. Има много кметове, които решават да стават независими, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои кандидати“. заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

По думите му ГЕРБ „малко се разпада“, а Борисов „си уволни депутат“, визирайки напусналата парламента Славена Точева.

„Единствената критика на г-н Борисов от снощи беше срещу думата сглобка. Извади от торбата с димките още три тези – говори за данък сгради, за недвижими имоти – все неща, които са предложени от хората, които седяха до него“, коментира Ананиев.

Той обясни, че в ПП-ДБ също има разногласия относно промяната на данък сгради, но ако текстът бъде приет, всяка община ще може да си решава дали и как да увеличи таксата.

„Борисов искаше го представи сякаш ПП-ДБ правят нещо, което по някакъв начин ще навреди. Самите данъци не са пипани от 2010 г.“, каза депутатът.

Според Ананиев е сюрреалистично Борисов за говори за корупция „в деня, когато Барселонагейт стана Истанбулгейт“. Посочи, че в бюджета са предлагат инвестиции от 12 млрд., от които 1 млрд. – фонд за общините. Проблемът в общините обаче е, че никой няма готови проекти.

„Държавата казва – ето пари за всички и те казват – нямаме проекти, нямаме административен капацитет да си напишем проекти. Предадминистративната готовност в общините е на много ниско ниво“, твърди Ананиев.

Настимир Ананиев попита Бойко Борисов ще даде ли поименен списък на пенсионерите, чиито пенсии трябва да се замразят, след като смята, че пенсиите не трябва да се вдигат.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук