Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Аз не вярвам, че ще има нови избори. Важно е да се продължат политиките, които не са завършени- еврозоната, сухопътен Шенген. Не мога да разбера защо ГЕРБ са забили пети в пръстта. Това заяви Настимир Ананиев, депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, пред БНТ.

Когато има две основни сили, които подкрепят едно правителство, е нормално да има достъп до външна политика. Другият, който има достъп до външната политика, е президентът. Както досега имаше баланс между премиер от ПП-ДБ и вицепремиер от ГЕРБ, сега да се запази. Ще подкрепим Мария Габриел като премиер и състава на Министерски съвет с две-три промени, посочи Ананиев.

По думите му е много вероятно министърът на електронното управленеи да бъде сменен. Обсъжда се дали ще бъде сменен министърът на вътрешните работи.

„Ние свалихме нашето доверие към него. Но ГЕРБ го защитиха. Ако остане, ще го броим като министър на ГЕРБ. Аз следя темата с пътната безопасност. Той тръгна силно по тези тема. За съжаление през последните два месеца виждам забавяне“, обясни още депутатът от ПП.

Ананиев уточни, че не е обсъждан варинат за отлагане на ротацията. „Ако това предложение идва от ГЕРБ, малко ме притеснява. Значи ли, че от ГЕРБ не искат Мария Габриел за премиер“, попита той.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук