Алексей Навални
Алексей Навални

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил преместен от наказателна колония ИК-6 във Владимировска област и не е ясно къде се намира в момента, съобщиха днес негови сътрудници в социалната медийна платформа „Екс“, предаде Ройтерс.

Сътрудниците на Навални очакваха вероятното му прехвърляне в затвор с по-строг режим, след като през август той бе осъден на още 19 години затвор, отбелязва Ройтерс.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш каза, че затворническата администрация в ИК-6 в градчето Мелехово е уведомила адвоката му, който е отишъл на място и е чакал пред затвора, че опозиционният лидер вече не е там.

Отказват да кажат къде са го отвели, написа Ярмиш в „Екс“.

Процесът по прехвърлянето на затворници с влак на обширната територия на Русия може да отнеме седмици, а роднините и семейството не са в състояние да получат

Руските ФСБ заловили украински агенти, искали да ликвидират ръководителя на Крим и депутат

информация за местонахождението на лишените от свобода и за здравословното им състояние преди да пристигнат в новия си затвор.

Адвокатите на Навални не са се свързвали с него от вторник насам.

Миналата седмица сътрудничката на Навални Любов Собол каза за Ройтерс, че неговите привърженици се опасяват, че той е в процес на прехвърляне в нова наказателна колония и това съвпада с началото на кампанията за президентските избори, а Владимир Путин обяви, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат.

„Толкова много ги е страх от Навални, който е в затвора, който има ограничени права за кореспонденция, не може да вижда семейството си и т.н., че… решиха (в този период) да го изолират колкото е възможно от външния свят“, каза Собол.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук