От компанията Courteney Boot предлагат ръчно изработени сандали, ботуши и аксесоари от екзотична животинска кожа подходящи за сафари. Обувките и аксесоарите се произвеждат по старомоден начин, който рядко може да се види днес.

Изработват се само по поръчка, от квалифицирани занаятчии и жени в малка работилница в Булауейо, Зимбабве, използвайки най-добрите животински кожи от крокодил, бивол, хипопотам и щраус. Кожата от тези екзотични животни е изключително удобна за носене, тъй като се наглася спрямо крака, правейки обувките персонални и уникални за собственика им. Така обувките стават търсени по целия свят.

За разлика от масово произвежданите кожени обувки, всички материали използвани от Courteney са напълно естествени. Горната част на обувката, вътрешната им част, както и стелката са от естествена кожа.

Компанията е основа през 1991г. в Булавейо от Джон Райс и съпругата му Гейл Райс. Джон започва да произвежда обувки в Обединеното кралство през 1953г., когато на 15 години започва работа за британската компания за обувки Clarks. Кариерата му след това го отвела в Южна Африка, преди да се премести в Зимбабве. Двойката работи заедно в продължение на 21 години, докато Джон умрива през 2012г. Оттогава Гейл ръководи компанията сама.

Джон Райс

„Още от самото начало винаги сме се опитвали да направим нашите ботуши достъпни за пазара по целия свят”, казва тя.

Цената на обувките варират от 145 до 495 долара. В момента компанията призвежда едва по около 30 чифта дневно, за да поддържа качествения контрол.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!