Спас Русев
На снимката: Спас Русев

Спас Русев, действащ акционер на българския телекомуникационен оператор „Виваком“, вече официално е собственк на „Телеком Албания“. Това бе съобщено от Дойче Телеком.

OTE е сключила споразумение за продажба на целия си дял в „Телеком Албания“ на българската компания „Албания Телеком Инвест“ АД на обща стойност 50 млн. евро. Съроководител на българската компания-купувач е и Елвин Гури, албанско-български инвеститор.

Председателят и главен изпълнителен директор на OTE, г-н Майкъл Цамаз, отбеляза:

„Това е стратегическо решение в контекста на предефинираните приоритети и планове за растеж на OTE Груп, за да се гарантира пазарната й позиция на всички акционери и да се подкрепи устойчивото й развитие. Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група гарантира нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция“.

„Юробанк“ е участник като финансов консултант на ОТЕ.

Процедурата за продажба на втория по големина мобилен оператор в Албания, който обслужва 1.8 млн. абоната, продължи близо година, а тандемът Русев – Гури беше предпочетен в конкуренцията на още три кандидата – турският Eagle Mobile, който държи и третият по големина оператор в Албания Albtelecom, гръцки консорциум и държавния Telekom Serbiа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук