Дойче банк

Най-голямата германска търговска банка „Дойче банк” има нов изпълнителен директор. Това е 47-годишният Кристиан Севинг, който беше един от вицепрезидентите на банката и работи в нея вече 25 години.

Той поема поста от подалия предсрочно оставка Джон Крайън. По време на управлението на Крайън банката регистрира три поредни години загуби в търговията с ценни книжа.

Още в края на март се появи информация, че директорът ще бъде сменен, заради възникнал сериозен спор между него и председателя на Надзорния съвет на банката Паул Ахлтайтнер относно бъдещото стратегическо развитие на кредитна институция.

Тогава в медийното пространство се появи името на Ричард Гноу – вицепрезидентът на Goldman Sachs, но той вероятно е отхвърлил офертата.

Новината за предстоящо уволнение на Джон Краян дойде само дни, след като водещата германска банка публикува своя окончателен финансов доклад за 2017 година, в който беше отчетена доста по-висока финансова загуба за миналата година спрямо предварителната оценка.

Според одитираните резултати „Дойче банк” е излязла през 2017 година на нетна загуба от 751 млн. евро.

Tова е доста над нетната загуба за 512 млн. евро, според предварителните и неодитирани резултати на банката, публикувани в началото на миналия месец.

Преизчислението е в резултат от корекция на оценката на т.нар. „отсрочени данъчни активи“ на германската банка в Обединеното кралство. Това представляват минали кредити и удръжки, които дружествата могат да използват за компенсиране при бъдещи плащания на данъци.

В същия доклад беше представена и заплатата на нейния изпълнителен директор, като Джон Краян е получил през 2017 година 3,4 млн. евро. В същото време се оказа, че Дойче банк е изплатила за миналата година бонуси за цели 2,3 млрд. евро, което е четири пъти по-голям сума, отколкото бонусите, които бяха раздадени през 2016 година, въпреки че банката отчете по-голям нетна загуба за миналата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук