ню йорк

Полицията в Ню Йорк съобщи, че разследва стрелба, при която са ранени най-малко 13 души на метростанция в Бруклин.

По данни на нюйоркската пожарна служба пожарникарите са се отзовали на станцията на 36-а улица в Сънсет парк около 08:30 ч. местно време (15:30 ч. наше време) след съобщения за дим.

Първите отзовали се на мястото на инцидента са открили на мястото на инцидента жертви на стрелба и невзривени устройства. Към момента не е ясно какъв тип устройства са били открити.

Полицията вече заяви, че на гарата няма активни взривни устройства. Позовавайки се на неназован служител на правоприлагащите органи, New York Times съобщава, че полицията издирва мъж с противогаз и оранжева строителна жилетка.

Кметството на Ню Йорк и губернаторът на щата заявиха, че следят отблизо ситуацията в Бруклин и призоваха обществеността да стои далеч от района.

В публикация в Twitter Фабиен Леви, прессекретар на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс, заяви, че кметът вече е информиран за ситуацията.

„Докато събираме повече информация, молим жителите на Ню Йорк да стоят настрана от този район с оглед на тяхната безопасност и за да могат лекарите да помогнат на нуждаещите се, а полицията да разследва“, каза той.

Кметът на щата Ню Йорк Кати Хочул заяви, че щатските власти ще работят съвместно с градската транспортна администрация (MTA) и градската полиция, за да предоставят допълнителна информация, когато тя стане достъпна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук