Нилс Хьогел
На снимката: Нилс Хьогел

Германският сериен убиец с най-много жертви в следвоенната история на страната обжалва доживотната си присъда за 85 доказани убийства. Бившата медицинска сестра Нилс Хьогел, 42-годишен, бе осъдена миналата седмица за убийството на пациенти, избирани на случаен принцип, чрез смъртоносна инжекция.

Убийствата на пациенти на възраст между 34 и 96 години са се случили между 2000 и 2005 г., преди най-накрая Хьогел да бъде заловен.

„Мога да ви информирам, че обвиняемият вече е подал жалба“, каза Мелани Битер, говорителка на съда в Олденбург, без да добави повече подробности.

Присъдата от миналия четвъртък определи официалния брой на жертвите на 91, доколкото преди Хьогел е бил осъден за шест други убийства.

Полицията подозира, че окончателният брой на жертвите на Хьогел може да бъде повече от 200. Вероятно никога няма да бъде узнато с точност колко са жертвите на изверга, тъй като много от възможните жертви са били кремирани преди да могат да бъдат извършени аутопсии. Освен това Хьогел твърди, че има „дупки“ в паметта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук