Състав на новия кабинет

По предложение на ресорните министри, министър-председателят Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на 10 заместник-министри.

В Министерството на труда и социалната политика заместник-министри стават Зорница Русинова, която до януари 2017-та беше социален министър, и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Тя има магистратури по „Социални дейности“, „Здравноосигурителни системи“, „Стопанско управление и „Управление на европейски проекти“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПУ „Паисий Хилендарски“, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството са назначени Деница Николова, която от ноември 2014-та до януари 2017-та заемаше същия пост, и Малина Крумова – вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет.

Заместник-министри на околната среда и водите стават Атанаска Николова, заемала поста от август 2014-та до декември 2016-та, и народният представител в 40-ото Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От 2014-та до момента е председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Магистър по финанси от УНСС.

Александър Манолев ще бъде заместник-министър на икономиката, а Жечо Станков – на енергетиката. Манолев е бил заместник-министър на туризма в периода 2015-та – 2016-та, а след това става председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Жечо Станков е бил заместник-министър на енергетиката в периода 2015-та – януари 2017-та

В Министерството на младежта и спорта заместник-министър става Ваня Колева. В периода 2014-та – януари 2017-та, тя е парламентарен секретар на ведомството. Завършила е Треньорския факултет – лека атлетика на НСА.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук