герб мария габриел

„Искам да кажа нещо, което моля да не бъде приемано като ултиматум. Приемете го, ако искате, като приятелски съвет. Уважаеми колеги, сменете подхода. Така няма как да стане“, призова Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

„Ние направихме всички възможни и всички невъзможни компромиси. Няма да е с първи, ще е с втория мандат – добре. Няма да е с ярки политически фигури – добре. Направете компромис. Не може с 15% от народните представители да получиш цялата власт“, каза още той.

По думите му това не е честно, не е европейско, нито пък демократично.

Дончев призова „Продължаваме промяната“ да изберат друг формат, да разговарят с ГЕРБ и другите партии, но България трябва да има работещо правителство.

„Разговорите не са в ледена епоха. Няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието, за да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази тотално и държавата“, каза в кулоарите на парламента Мария Габриел.

„Призовавам „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за преосмисляне на всичко това, което изброих“, допълни Габриел.

„Нека да бъдем ясни – разочарованието в обществото е огромно. Недоверието в партньорите ни е огромно. Страхът в администрацията е потресаващ. От тази криза се излиза само с усилие за доверие от страна на всички участници в обществено-политическия живот и цел“, каза още Мария Габриел.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук