Няколко от протестиращите майки на деца с увреждания по традиция и тази вечер се събраха пред сградата на Министерския съвет, но протест на практика нямаше, тъй като не дойдоха много други граждани.

Въпреки това присъствието на полицията беше засилено. Майките благодариха на полицаите за коректното им поведение спрямо тях през периода на протеста.

Граждани на Сливен и днес излязоха на протест под мотото „Един народ срещу системата“.

правителството, протест

Протестиращите обявиха, че няма да се приберат и няма да се откажат, докато не падне правителството.

„Искаме система, която работи за гражданите, а политиците да осъзнаят, че са назначени от хората и трябва да работят в техен интерес“, обяви организаторът на протеста Валентина Василева.

Тя съобщи, че от днес върви петиция за отзоваването на сливенския депутат от НФСБ Петър Петров заради изказването, че децата с увреждане трябва да се отглеждат в домове.

В момента върви протестно автошествие по главните улици в града. В него участват над 20 автомобила.

правителството, протест

Отчетливо се забелязва намаляващата активност по време на протестите. Една от причините за това е оставката на Валери Симеонов, която вицепремиерът подаде в петък.

Друга причина са намалелите цени на горивата в бензиностанциите у нас. Именно бързонарастващите цени на бензина и дизела през последните седмици действаха като катализатор за общественото недоволство.

правителството, протест

Въпреки това през почивните дни и вчера отново стотици граждани излязоха, за да изразят недоволството си, като имаше и блокади в столицата, както и на други места в страната.

Днес обаче протестите са чувствително по-слаби.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!