На снимката: Мейджър, едно от кучетата на Джо Байдън, Instagram

Кучето на Джо Байдън Мейджър се готви да влезе в историята – ставайки първото куче от приют за животни, което ще живее в Белия дом, разказва Скай нюз. Белият дом е зона без домашни любимци през последните четири години,тъй като Доналд Тръмп нямаше такива, но се очаква новото Първо семейство да промени това. В началото на ноември Байдън призова в Tуитър „да върнем кучетата в Белия дом“.

Снамка: Instagram

Кучетата на Байдън

Семейство Байдън има две немски овчарки- Чемп и Мейджър, които скоро ще годподстват  на „Pennsylvannia Avenue“ 1600, където е сградата на Белия дом.

И въпреки че много от първите семейства преди тях също са водили своите домашни любимци в Белия дом – Мейджър ще бъде първото куче от приют за спасяване на животни, което ще живее там.

Чемп се присъединява към семейство Байдън през 2008 г., същата година Джо Байдън става вицепрезидент при Барак Обама,когато Бо и Съни, двете кучета на Обама вече живеят на известния адрес.

Снимка: Instagram

Но Мейджър се появява, след като Байдън напуска поста. През 2018 г. дъщерята на Байдън Ашли вижда във Facebook кученца, нуждаещи се от домове в приюта за животни на Асоциацията на Делауеър. Байдън се свърза с центъра и след това довежда Мейджър вкъщи.

И въпреки че скорошният му вицепрезидент Камала Харис в момента не притежава куче, също е  известно, че тя е фен на четириногите приятели.

Кучетата са част от историята на Белия дом

В Белия дом има дълга история на кучешките другари – и специална постоянна експозиция, показваща снимки от тях, която е разположена на стената в Източното крило, съобщава Скай нюз.

Доналд Тръмп е първият президент на САЩ без куче от около 120 години – всички лидери на Съединените щати през 20 век са имали кучета – домашни любимци.

Роналд Рейгън с кучето си, снимка: Sky news

Семейство Клинтън имаше шоколадов лабрадор, наречен Бъди, докато Джордж Буш имаше три кучета в Белия дом – два шотландски териери, наречени Мис Бийзли и Барни, и английски спрингер шпаньол, наречен Спот.

Снимка: Sky news

Франклин Д Рузвелт също има любимо куче на име Фала, шотландски териер, който станал толкова известен, че направили карикатури и филм за него.

Линдън Джонсън със своя домашен любимец, снимка: Sky news

Линдън Джонсън също има куче, наречено Юки, за което се твърди, че е пътувало често с президента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук