Спаси София
Снимка: БТА

Неправителствената гражданската организация „Спаси София“ преминава в партия на местно ниво, която ще участва на изборите за кмет на столицата тази година. Учредяването започна днес от 10.30 ч.

Преди началото на учредителното събрание Борис Бонев посочи пред журналисти, че имат три основни цели – да спечелят местните избори тази година в София още на първия тур, болшинство в Общинския съвет, предаде БТА. Трета цел е още първия ден, след като спечелим, да докажем, че София може да се управлява по по-различен начин, така че всички наши мечти за модерен, цивилизован европейски град да се осъществят в най-кратки срокове, добави той.

„Спаси София“ иска голямо обединение за предстоящия местен вот и затова, макар и в начален етап, разговаряли с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, предвид тежките реформи, които трябвало да проведат след 17 години управление на ГЕРБ в столицата. Важно условие било обаче първо да се разберат за приоритети, каква е визията за града след четири години управление, и тогава да говорят за конкретни имена. Самият Борис Бонев бил готов да бъде кандидат за кмет, предвид опита и екипа, с който работи, но в никакъв случай нямало да допусне номинацията му да бъде причина да не се осъществи обединението.

Първите избори, на които партията ще се яви, са местните тази година в столицата, поясни Бонев. Той допусна, че могат да помогнат на други сходни организации по места.

При откриването на форума активисти припомниха какво са свършили до момента, как изглежда сега столицата и каква е визията им за развитие. „Спаси София“ не е поредният спасител, а призив към всеки да поеме своята отговорност сега и да действа смело. Сред целите е София да стане „петнайсетминутен град“, което означава административните услуги, детските градини и училищата да бъдат на близко разстояние, както и зелен и иновативен град.

Участниците в учредителното събрание предстои по-късно днес да изберат ръководство . Очаква се председател на формацията да бъде Борис Бонев.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. София и България трябва да се спасят от ген.ор. Румен Радев . Пиша го тук , тъй като упорито не съобщавате за простотиите , извършени от този предател .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук