Доналд Тръмп в затвора
Снимка: БГНЕС

Нетното състояние на бившия президент Доналд Тръмп спадна с около 475 млн. долара в четвъртък, тъй като акциите на Trump Media продължават да поевтиняват. Това намали стойността на дела му в компанията за социални медии с повече от 2 млрд. долара през този месец.

Акциите на Trump Media & Technology Group, притежаваната от Тръмп компания майка на платформата за социални медии Truth Social, паднаха с над 13% до 27,17 долара в четвъртък сутринта.

Стойността на дела на Тръмп от почти 65% в компанията – общо 114,75 млн. акции – спадна от 3,5 млрд. долара на 3,1 млрд. долара.

Цената на акциите на Trump Media се понижи с около 43% от началото на месеца, когато бяха на ниво от малко над 49 долара. Това сви стойността на дела на Тръмп в компанията на стойност 5,6 млрд. долара с около 2,4 млрд. долара.

Forbes оценява нетното състояние на Тръмп на 5 млрд. долара, след като в четвъртък то спадна с близо 8%.

4,1 милиарда долара. Толкова нарасна нетното състояние на Тръмп, когато Trump Media стана публична на 26 март. Тогава цената на акциите на компанията достигна връх от 79,38 долара. 

Forbes изчислява, че Trump Media струва между 40 и 90 млн. долара, като използва същите показатели – среден приход на потребител и съотношение цена-продажби, които се използват за определяне на стойността на други компании в областта на социалните медии.

Спадът на Trump Media се прибавя към по-ранния спад тази седмица, след като акциите на компанията за социални медии паднаха с близо 10% във вторник. Компанията стана публична чрез сливане с Digital World Acquisition Corp.

На Trump Media беше позволено да излезе на пазара без регулаторните пречки, свързани с традиционните публични предлагания, тъй като Digital World е дружество със специална цел за придобиване. Оттогава насам компанията на Тръмп преживява нестабилно движение на акциите, включително близо 20% спад в седмиците, след като той беше осъден по делото за пари за мълчание.


Статията е достъпна в Forbes 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук