Бразилският нападател от националния отбор по футбол и играч на френския клуб Пари Сен Жермен Неймар е обвинен в изнасилване, пише „GloboEsporte.com“. Според източника жена, чието име не се споменава, твърди, че Неймар я е изнасилил по време на престоя си в Париж. Стана ясно, че секс наистина е имало, но според футболиста той е бил по взаимно съгласие, и вероятно е послужил, за да му се постави капан и да бъде изнудван.

По думите на жената престъплението е извършено на 15 май в хотел във френската столица. Младата жена е подала жалба в Бразилия, тъй като се е страхувала да се обърне към полицията в друга страна.

Бащата на Неймар, който е и негов агент, коментира обвиненията към сина му в изнасилване. Според Неймар да Силва, футболистът наистина е правил секс с жената, която го обвинява, но това е станало по взаимно съгласие.

„Това е труден момент. Ако не успеем бързо да докажем истината, проблемите ще нараснат лавинообразно. Ако се наложи да покажем съобщенията на Неймар в WhatsApp и разговорите с тази жена, ние ще го направим“, заяви бащата на Неймар, цитиран от „USA Today“.

Той допълни, че има налични снимки и свидетелства, доказващи, че синът му е шантажиран. Ако се наложи, може да се стигне и до извънсъдебно споразумение.

Самият футболист отговори, че сега е принуден да разкрива моменти от личния си живот, за да доказва, че на практика нищо не се е случило. Според него това са били нормални отношения между мъж и жена, както при всички двойки. Неймар подчерта, че след половия акт двамата са продължили да общуват.

„Обвиняват ме в изнасилване. Това е тежко, сериозно обвинение, което ме изненада. Много е тъжно да чуя това, тъй като тези, които познават мен и моя характер, са уверени, че никога не бих направил нещо подобно. Това бе капан и аз попаднах в него. Но нека това да ми бъде за урок. Има хора, които искат да се възползват и да изнудват, а това наистина е тъжно и болезнено“, коментира Неймар в Инстаграм.

Неймар е участник в бразилския национален отбор по футбол, който се готви да участва в Копа Америка. Наскоро той бе лишен от капитанската лента в тима на Селесао и тя бе връчена на Дани Алвес, съотборник на Неймар в ПСЖ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!