116-ото карнавално шествие, посветено на розата се проведе в Казанлък. 5 хиляди бяха участниците в шествието, което се проведе в централните улици на града. То бе и кулминацията на тазгодишните празници на розата. Шествието бе наблюдавано от хиляди пристигнали в Долината на розите точно по розобера, за да усетят аромата на казанлъшката роза и да се преклонят пред нейната красота. Карнавалът, който е най-голямото улично шествие в България, продължи два часа.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък и на ритуала „Розобер“ в розовите градини край града, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Тя се включи в празничното шествие в центъра.

За поредна година сме в тази благодатна равнина, в долината на тракийските царе, на розата, на древните традиции и на динамичното бъдеще, заяви Караянчева в приветствието си към жителите на града. Тя им благодари за трудолюбието и гостоприемството, за това, че поддържат своите традиции и ги предават на идните поколения.

Председателят на парламента пожела на младите хора да останат тук не само заради любовта към родния край, но и защото имат възможности за работа, образование и култура.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!