Неймар, най-скъпият футболист в света, бе одобрен за получаването на 120 долара социални помощи за нископлатени бразилски работници, засегнати от пандемията от коронавирус, съобщи информационният сайт UOL.

Името на звездата на „Пари Сен Жермен“, датата на раждане и ЕГН-то на бразилеца са били използвани за регистрирането на плащане от федералното правителство. Извънредните плащания са с цел подпомагане на бразилците, назначени на работа в неформалния сектор – като чистачи или готвачи – чиито професии и доходи намаляха драстично след мерките за оставане по домовете с цел овладяване разпространението на новия вирус.

Преоценка

С контракт в ПСЖ, и приблизителна печелба от 95.5 млн. долара тази година и рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола от 222 млн. евро, Неймар не попада сред квалифицираните. Въпреки това според UOL, апликацията в името му „била първоначално одобрена и насрочена за плащане…преди да бъде замразена и поставена „за преоценка“ поради индикации, че не е успяла да покрие изискванията“. UOL предаде, че маркетинговият отдел на бразилеца „никога не е подавал заявление за подобно нещо и няма представа кой го е направил“.

Бразилия е една от страните, които са най-засегнати от глобалната пандемия. Тя е трета по смъртност в света с над 34 000 зад САЩ и Великобритания. 28-годишният Неймар прекара карантината на луксозната си вила в Мангаратиба – курортен град извън Рио де Жанейро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук