Николай Колев-Босия
на снимката: Николай Колев-Босия

Продължава гладната стачка на Николай Колев-Босия, която започна в средата на юни. Той отново заяви, че няма да прекрати протеста си докато двете му искания не бъдат изпълнени – транспортният министър Ивайло Московски да подаде оставка и парламентът да се разпусне. Той обаче бе категоричен, че целта му не е да се самоубива.

„Аз съм тръгнал да създавам един процес, ценности, въз основа на които да се създаде едно общество. Един такъв процес не може да започне от нищото. Той започва от саможертвата…Искам да поставя началото на един дълготраен процес, който да създаде такова общество, в което който и да е на власт, обществото да може да го удари през ръцете и да каже: „Това, което си написал, започвай незабавно да го изпълняваш“. Лидерството е идиотизъм, ние не сме стадо, че да се нуждаем от овен“, каза Босия.

Състоянието му категорично се влошава, призна той пред БНР. По негови думи становищата, с които се твърди, че състоянието му е добро, не са подписани от нито един лекар. Босия е категоричен, че на медиите се съобщават неверни твърдения.

„Докладите, които са дадени от лекари, които са ме преглеждали, казват точно обратното. Пресслужбата поставя диагнози и определя състоянието на болния. При положение, че докладите казват, че моето състояние никак не е задоволително, напротив – то е лошо и се влошава.”

От началото на гладната стачка Николай Колев е отслабнал с 20 килограма. Той продължава да отказва да му бъде оказана медицинска помощ.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!