Корнелия Нинова, Симеонов
на снимката: Председателят на БСП Корнелия Нинова

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция днес, че БСП имат готовност да създадат бърза организация за предсрочни парламентарни избори. Според лидера на червените „Визия за България“ може и трябва да бъде превърната в конкретна управленска програма с ясни ангажименти.

Нинова изрази позицията си във връзка с напрегнатата ситуация около исканата оставка на Валери Симеонов. По нейни думи министър-председателят е „безсилен и безпомощен“ да се справи със ситуацията, което поставя в опасност неговото управление.

„Ние сме сериозни политически опоненти с Бойко Борисов, но не мога да не призная, че през тези години той е изглеждал като човек, който владее ситуацията. За пръв път ми изглежда безсилен и безпомощен, като премиер да, реши проблема. Вчера го прехвърли на Каракачанов, онзи ден – на Волен Сидеров. Това не е нито лидерско, нито премиерско“, смята Нинова.

Подписахме искане утре първа точка в дневния ред на парламента да бъде изслушване на Валери Симеонов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея, с действията на Борисов внушава идеята, че „цялата конструкция на правителството виси на оставката на Валери Симеонов“, което Нинова смята за „израз на пълно безсилие“. „Това е тревожно за България“, подчерта тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!