Нинова Паунов

Александър Паунов подава оставка от парламентарната група на БСП. Това заяви на извънреден брифинг лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя заяви, че няма да позволи партията да се използва за лични или корпоративни интереси.

Оставката на Паунов идва след пуснат по-рано днес запис от прокуратурата, на който се чува, че депутатът разговаря с бизнесмена Васил Божков.

По време на разговора се обсъждат протестите от последните дни.

Нинова уточни, че Паунов не е член на БСП, но след разговор с него е изявил желание да се оттегли от групата и да остане независим депутат. Паунов е потвърдил, че е водил въпросният разговор с Васил Божков.

Нинова заяви ,че очакват по същия начин да се действа и с други лица, които са разговаряли с Васил Божкова, като например с премиера и финансовия министър.

Според лидера на БСП случващото се е опит да се дискретитират протестите, да се представят като организирани и платени.

„Ние мислим, че са искрени, ние подкрепяме тези хора и ще продължим да ги подкрепяме“, каза Нинова.

Ние отдавна искаме оставката на правителството, заяви Нинова.

Лидерът на БСП напомни, че градската конференция на БСП е взела решение да се иска и оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Очевидно от партията са сменили политиката си към Гешев, след като цялата квота на БСП във Висшия съдебен съвет, както и квотата на ГЕРБ го подкрепиха при избора му за главен прокурор.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!