Корнелия Нинова, излизане от коалицията
На снимката: Корнелия Нинова

Преди избори председателят на БСП Корнелия Нинова обикновено започва да ползва ползва антиевропейска и проруска реторика. И този път това не е изключение.

„Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва. Преговорите с „Газпром“ трябва да бъдат възстановени и по възможност да се подновят доставките на газ по сега действащия договор“, заяви пред Нова Нюз Нинова.

Тя коментира и тавана на цената на синьото гориво, поискан от БСП.

„Смисълът на налагането на този таван беше да помогнем на бизнесите да преодолеят кризата сцените, да спасим домакинствата от тежките зимни месеци. Това е добра европейска практика. Такъв е примерът с Испания и Португалия, където управляват леви партии. Ние смятаме, че без лява партия в бъдещото управление, хората много по-трудно ще преминат през кризите”.

„Ние сме категорично против добива на шистов газ. Тези проби се правят в Добруджа, житницата на България. Ако трябва да се разработват наши лични газови запаси – има такива и те са в Черно море. По отношение на „Газпром” според нас трябва да се възстановят разговорите по дипломатически път и по възможност да се възстановят доставките по сега действащия договор. Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва. Санкционираната държава не търпи щети, поне според написаното от „Гардиън” преди няколко дни. Увеличава се износът на петрол към Китай и Индия. Те ще се оправят, очевидно, тези санкции вредят повече на нас, на европейските държави”, подчерта лидерът на БСП.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук