Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов има пряко отношение към протестите на зърнопроизводителите и сега целта му е сваляне на кабинета. Такава конспиративна теза пусна в оборот председателката на БСП Корнелия Нинова, помолена за коментар на недоволството на част от земеделския бранш:

„Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става. Защото, по неговите думи, докато е бил премиер, е платил 30 милиарда лева на големите зърнопроизводители. Той създаде тези 10 фамилии, които прибират всички субсидии в земеделието. Той ги хранеше през годините. По негови думи: 30 милиарда лева. И също – позволете да изразим едно подозрение – че в момента той има отношение към подбуждането на тези протести, за да сваля правителството„, обяви Нинова с видимо удоволствие.

От своя страна лидерът на ГЕРБ заяви, че кабинетът „Денков – Габриел“ има неговата подкрепа. Помолен за коментар на думите на Корнелия Нинова, Борисов първо поиска уточнение коя е тя и след това отговори:

„И като го свалим и ще я поканим нея за правителство ли? Просто тя е: „Добър ден – Бойко Борисов“, „Лека нощ – Бойко Борисов“. Така че приемам го като шега. Разбира се, че очаквам много по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации, обиди – в такива случаи никога не са продуктивни. Точно обратното“, каза Борисов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук