Лъжи и манипулации са твърденията, че БСП влиза в договорки и задкулисие да крепи правителството. Ние работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

„Започваме и тази сесия с криза, с поредната правителствена криза – девета смяна на министър, близо половин милион българи са с режим на вода, стохиляден град е изправен пред избора хляб, работа или вода. Народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в сметище на света. Международната и българска мафия печели милиони на гърба на българския народ”, заяви Корнелия Нинова.

Според БСП проблемите са много:

„Висши държавни служители и изпълнителният директор на НЗОК заговориха за източване на Здравната каса. Министър и заместник-министър правят лобистко законодателство. Тол системата е отложена отново и е застрашена да се провали. Животновъдството е застрашено. Чумата се завърна. Предупреждават ни, че ще расте цената на хляба. В много общини се повишават местни данъци и такси. Това са фактите. Защо стигнахме до тук. Защото в продължение на 10 години управлението на ГЕРБ приема закони в името на печалбата на малцина.”

Нинова заяви, че политиката се е превърнала в търговия.

Лидерът на БСП смята, че управляващите вкарват държавата от криза в криза, вместо стабилност и развитие, има хаос и застой.

Тя призова другите партии, въпреки различията си, да се обединят и да работят заедно за сваляне на кабинета.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!