„Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата в България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лв. от пенсиите, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси на БСП? Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването прокуратурата ще решава проблемите в БСП“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в свое изявление от централата на партията и съобщи, че Прокуратурата е образувала проверка относно изключването на Кирил Добрев от партията, а самата тя е получила призовка. Лидерът на БСП каза още, че ще сигнализира европейските институции за оказван натиск и няма да съдейства на разследващите органи.

„Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя веднага на разпит“, каза още тя. По думите ѝ тя трябва да връчи и призовки на други членове на Националния съвет, организационния секретар и зам.-председателя на контролната комисия – да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

„Пет години Бойко Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и я хранеше“, каза още тя.

По думите на Нинова тя няма да предостави „и един лист на Прокуратурата“. Освен това, Нинова няма да се яви на разпит. „Да дойдат и да ни отведат принудително на разпит, за да кажем какво сме говорили на партийно събрание“, допълни тя и заяви, че ще сигнализира всички европейски институции за случилото се.

„Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им“, каза още Нинова.

„Докато не реформираме издълбоко и истински правосъдната система на България, няма да излезем от омагьосания кръв, в който се въртим 30 години“, завърши тя.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук