Корнелия Нинова

Уверявам, че Националният съвет на БСП ще вземе най-доброто решение за отечеството и за хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова  по време на митинг-концерта, посветен на 1 май – Международен ден на труда и преминал под надслова „Достоен труд, достоен живот“

„На нас се падна отговорността за последен мандат. Напълно разбираме тежестта на тази отговорност. Напълно разбираме отговорността пред България и пред народа си.”

Нинова каза, че битката на БСП е за промяна и заяви, че от партията има основен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен и подчерта, че 4 години те се борят срещу тази ненормалност и модел на управление.

„Не отстъпихме, не се огънахме, не се предадохме, не се продадохме. Този модел не е унищожен, той е само разклатен. Той използва всеки момент днес, за да се окопава и дообогатява“, коментира лидерът на БСП и добави, че днес са необходими общите ни усилия, за да бъде премахнат моделът „Борисов“.

По повод Деня на труда Нинова припомни, че в България над 1,5 млн. живеят под прага на бедността, а модерният свят роди ново понятие – работещи бедни.

„Дори тези, които се трудят не могат с изкараните пари да посрещнат най-належащите нужди на живота си. Нашата грижа е за тези хора. Нашият враг е паралелната държава. Нашият враг е задкулисието, изградено от Борисов в последните 10 години, това е моделът който краде 10 млрд. годишно от хората на труда“, каза лидерът на БСП.

„Не е нормално да държиш администрацията в робство и да я караш да гласува под строй, не е нормално умишлено да държиш човек беден, за да може да го купиш в бедността и глада му с 50 лв. и да го обречеш още 4 години на глад и на бедност.”, каза още лидерът на БСП.

По-късно днес, след Събранието на Националния съвет, се очаква от левицата да оповестят своето решение във връзка с връчения им трети проучвателен мандат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!