Мая Манолова

Този безобразен строеж трябва да бъде демонтиран и плажът трябва да възстановен в първоначалното му състояние, а виновните лица да понесат своята отговорност. Ние се борихме и продължаваме да се борим за българската природа и българското Черноморие.

Това каза депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео в своя Фейсбук профил. Поводът за включването на Мая Манолова и на активистите от „Изправи се.БГ” от мястото на събитието, а именно Шофьорския плаж и „подпорната стена на Алепу”, е покупката на обекта от Стоян Василев, общински съветник в Приморско от партия МИР, бизнесмен и брат на третия в листите на „Изправи се! Мутри вън!” в Бургас – Здравко Василев.

„Независимо кой е собственикът на тази бетонна купчина – нашата позиция остава същата.”

Манолова призова новия собственик да демонтира строежа и „да се откаже от изграждане на комплекс, подпорна стена, къщичка за птици или друга фантасмагория по думите на Бойко Борисов.”

„Ние ще направим всичко възможно това зад гърба ни да не бъде продължено и да не се случи. Независимо от решението на съда, този обект няма да бъде изграден. Хората няма да го разрешат. Ние няма да го разрешим.”, закани се тя.

Освен това Манолова посочи, че ПП „Изправи се! Мутри вън!“ е готова със законопроект за тотална забрана за строителство по Черноморското крайбрежие и в защитени зони. Тя заяви, че на плаж „Алепу“ не бива да се строи, както и по цялото Черноморие.

Самият Здравко Василев също се разграничи от позицията на брат си в своя Фейсбук профил.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!