Мая Манолова
На снимката: Мая Манолова

„След връщането на хартията, ГЕРБ значително ще увеличи своя резултат. Давам им плюс 100 00 гласа“. Това каза Мая Манолова в ефира на bTV. „Манипулациите и кражбите на вот водят до нереални резултати за ГЕРБ и ДПС“, каза още тя.

„Хартиената бюлетина дава огромни възможности за контролиран вот, купен вот, индиански нишки, за подмяна на резултатите в секционните комисии“, коментира тя.

„От машините излизаше един чист, прегледен и ясен протокол. Сега машинното гласуване ще произвежда машинни бюлетини, които след това ще се броят от партийните кадри на ГЕРБ и ДПС“, каза тя.

В рамките на 48-мия Парламент т. нар. „хартиена коалиция“ между ГЕРБ, ДПС и БСП направи промени в Изборния кодекс, според които във всички секции ще може да се гласува с хартиена бюлетина. Освен това обаче, гласовете на тези от нас, които решат да гласуват с машина, ще бъдат броени също ръчно от членовете на секционни комисии заедно с хартиените бюлетини, попълвани с химикал.

„Видеонаблюдението няма да хване процеса по контрол на вота пред секциите. Освен това, аз знам как протича процеса на избори в секциите. Една камера, която е на пет метра от тези, които разпределят и броят, едва ли ще свърши работа. Предстои да го видим“, прогнозира Манолова.

Ще има огромни възможности за манипулация и кражба на изборите, за включване на крими контингента в него в полза на олигархичните партии. Единственото, което може да спаси изборите, е призивът към всеки български гражданин да гласува“, каза още тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук