Нинова, БСП, Бузлуджа
На снимката: Корнелия Нинова на конференцията на Градската организация на БСП - София

Очаквам една спокойна и сериозна конференция. Ще се води много сериозен, задълбочен разговор за постигнатото последните четири години, разбира се, ще има избор на органи, на градски съвет и за председател, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на градската конференция на БСП.

„Всеки българин е свободен да протестира мирно. И ние подкрепяме, участваме в тези протести, добави Нинова. И както заявих и от трибуната, нещо повече, ще направим свой национален митинг, тъй като ни забраниха на Бузлуджа да провеждаме събора, ще го проведем в центъра на София. Но призоваваме хората да не се подават на провокации, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите“, коментира още Нинова.

Днес се провежда първото заседания на XIV Конференция на Софийската градска организация на БСП.

В началото на седмицата приключи отчетно-изборният цикъл на районните организации в София. След възстановяването на вътрешно-партийната кампания се проведоха последните 6 районни конференции. От тях председателят на БСП – София Калоян Паргов получи още 6 номинации за нов мандат и вече е с 24 от 24 района.

Останалите номинирани на последните районни конференции са Христо Проданов с 5 номинации, Георги Свиленски – 4, Борис Цветков – 3. Валери Костов, Жельо Бойчев, Крум Зарков, Ленко Петканин, Марин Пенков, Михаил Ставрев, Петър Апостолов и Стефан Василев са с по една номинация.

От тези конференции Корнелия Нинова е получила 6 номинации за председател на партията. Калоян Паргов и Кирил Добрев са с по 4. Драгомир Стойнев, Сергей Станишев, Валери Жаблянов и Крум Зарков са получи имат по 2 номинации. По една имат Красимир Янков, Костадин Паскалев, Георги Пирински, Янаки Стоилов, Антон Кутев, Михаил Миков, Лъчезар Костов, Христо Проданов и Стефан Василев.

Във „Възраждане“ бе преизбран за още един мандат Иван Таков. Районните организации в „Оборище“ и „Банкя“ също заложиха на досегашните си председатели Михаил Ставрев и Виолина Васова. Социалистите от „Средец“ и „Овча купел“ имат нови председатели поради изтичането на мандатите на предишните. В „Средец“ е Кръстин Чипилов, а в „Овча купел“ – Поля Христова. В район „Сердика“ Ленко Петканин смени досегашния председател.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!