БСП след изборите

Президентът Зеленски спечели от визитата си у нас, но България загуби. Обществото ни се раздели отново на две и агресираха помежду си българските граждани. Това заяви в студиото на бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Президентът беше унижен, а правителството каза „хоп“ преди да скочи и се провали. Загубихме възможността да имаме втора ядрена централа, да имаме енергийна независимост, по-евтин ток за икономиката и домакинствата“, добави тя.

По думите ѝ още преди срещата българският държавен глава е бил унижен със съобщението, че пристига президент на друга държава, а той не знае.

„Собственият му съветник казва, че премиерът принуди президента да се срещне със Зеленски“, заяви още Нинова.

Тя допълни, че държавният глава е изглеждал притеснен на срещата със Зеленски.

„Нещо принуди Радев да се държи така. За първи път го виждам да се държи така – беше различен, не излъчваше достойнство и за първи път гледаше към листчето пред него. За първи път го виждам притеснен да чете в листчето, а иначе помни текст без проблем и само като го погледне вече го знае и със запетайките“, заяви соцлидерът.

Причината – той има две позиции: ястреб на войната и гълъб на мира – в зависимост от аудиторията, на която говори, каза още тя.

На въпрос какво би се случило, ако руският президент Владимир Путин нападне и окупира Варна, а Нинова отговори:

„България е част на НАТО. Да не дава Господ Русия да напада страна, която е членка на НАТО, защото това означава световна война.”.

„България изнася оръжие за 54 държави, тези държави предоставят документ, че това оръжие за тях. Нито имаш право, нито имаш възможност да искаш от тези правителства да ти обясняват какво правят с тези оръжия“, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ по време на правителството на Кирил Петков БСП е била гарантът, че България няма да изнася оръжие за Украйна.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук