филм

На 31 март е премиерата на новия български филм „Блок“. Лентата е с италиански продуцент, съчетаваща в едно жанровете черна комедия, трилър, романтична драма и криминале. Във филма участват Димо Алексиев, Дария Симеонова, Любомир Нейков, Стефан Денолюбов, Борислав Чучков, Елена Замяркова, Димитър Николов и Катрин Василева.

Историята отвежда в произволен софийски блок, в период на локдаун, по време на поредната вълна и поредната пандемия. Сюжетната линия е изградена от няколко пресичащи се истории, развиващи се в различни апартаменти и пространства на блока.

Тайни партита, параноя, секс, престъпления, мистика и любов са малка част от сюжетите, които се разиграват под покрива на филма „Блок“, разказват от екипа.

Режисьор е Тодор Мацанов, известен с дебютния си филм „Христо“ (2016), с който печели над 20 селекции и награди от фестивали по цял свят.

Продуцент е италианецът Франко Фратини, който успява да остави върху лентата отпечатъка на италианското кино.  Филмът е продукция на „Феникс продaкшън“ (Франческо Фратини) и „А плюс филмс“ (Христо Дерменджиев).

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук