Нов хотелски комплекс Щастливеца изграждат на Витоша. Той ще е 5-звезден с много допълнителни услуги и ще е на мястото на емблематичния стар хотел, който от десетилетия не функционира. Все още няма официална информация от държавните инстутуции, но идейният проект вече печели награди.

Проектът за хотелски комплекс „Щастливеца“ е за ваканционно селище, като при проектирането му задължително условие е да не се премахват съществуващите дървета в парцела. Запазват се морените, като сградата минава над тях, а двете тела са свързани посредством вътрешен остъклен мост, за да се впишат в сградата. Това става ясно от съобщение на ВИП Комюникейшън във фейсбук.

„Сградата е съобразена със заобикалящата я среда, като сутеренът е предвиден за паркиране и обслужващи помещения, на първи етаж ще има фоайе, рецепция, лоби бар, магазини, фризьорски салон, заведения за хранене и забавления с голям кухненски блок“, заявяват проектантите.

Предвижда се хотелът ще бъде с 5 звезди, с голям СПА център, витамин бар, нощен бар, голям покрит басейн с панорамна гледка към София и планината. Заложени са 4 хотелски етажа, състоящи се от стаи и апартаменти, камериерски офиси, панорамни вътрешни асансьори.

Фасадата на сградата е изцяло остъклена. Идеята на проекта е да се впише в заобикалящата го среда, без да се натрапва, да създава се чувството – дори когато човек е вътре в сградата, че е сред природата. Проект е финалист за наградите „Balkan Awards of Tourism Industry 2021“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук