Отново авария със самолет „Сухой Суперджет 100“. Машината на „Аерофлот“, изпълняваща курс от Уляновск до Москва, е прекъснала излитането си поради срив в хидравличната система, съобщи източник от летището за „РИА Новости“. Според източника на агенцията, самолетът е прекъснал излитането със скорост 55 километра в час. Няма пострадали сред пътниците и екипажа.

„Всички пътници на този полет са отказали да летят на „Сухой Суперджет 100“, добави източникът.

В началото на май самолет на „Аерофлот“ „Сухой Суперджет 100“, който пътуваше от Москва до Мурманск, се приземи аварийно на летище Шереметиево в руската столица. В резултат на инцидента колесникът се счупи и двигателите се запалиха. При катастрофата загинаха 41 души от общо 78 на борда.

Следователите разглеждат различни версии за случилото се: недостатъчна квалификация на пилоти, диспечери и лица, извършващи техническите проверки, както и неизправност на въздухоплавателното средство и лоши метеорологични условия.

След инцидента в интернет се появи петиция с предложение за забрана на използването на „Суперджет 100“. Властите обаче призоваха да не правят прибързани заключения и да се чакат резултатите от разследването.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!