Подикс

Поредната нова ИТ компания стартира дейност в Пловдив – Подикс. Подикс ООД е новосъздадено дружество, което се ориентира към външните пазари. Целта на компанията е да осигури на клиентите си опитни екипи, които да се включват в значими и разнообразни международни проекти. Подикс вече е наело първите си хора и в момента търси усилено програмисти.

лого

През първата година фокус на компанията е да наема предимно опитни специалисти, работещи по дългосрочни проекти. Част от средносрочните планове на компанията е стартирането на образователна програма в Пловдив през 2019 година, с което да даде своя принос в развиването на местната ИТ екосистема.

От екипа на Подикс планират да достигнат 80 души в следващите 24 месеца и да навлязат устойчиво на европейския и американския пазар с портфолио от клиенти от технологичния сектор, търсещи разработчици на високо ниво.

Подикс

Подикс е дъщерна компания  на българо-френската компания Дроксик, базирана в София, специализирана на пазарите в Германия, Франция, Англия и скандинавските страни.

„Имаме дългосрочни планове за развиването на компанията в Пловдив. Искаме да създадем нова компания, с която да изградим силен екип и свое портфолио от клиенти в Пловдив, а не просто втори офис на компанията в София. Виждаме, че в Пловдив има много добри специалисти и искаме да им дадем възможност да работят по големи и интересни международни проекти“, сподели управителят на компанията Павел Симов.

„Добре дошли на Подикс в Пловдив. Ние в община Пловдив работим усилено през последните години за развитието на ИТ сектора в града. Радвам се, че все повече малки и средни компании стартират дейността си в Пловдив, което ни помага да задържаме вече подготвените кадри и да привличаме нови ИТ специалисти. Доброто качество на живот в града и атрактивните възможности за добра професионална кариера привличат все повече млади таланти в Пловдив“, приветства новите инвеститори кметът Иван Тотев.

През последните 5 години Пловдив се утвърди като втори ИТ център в страната. В града оперират над 80 ИТ и аутсорсинг компании които осигуряват заетост на над 6 000 души. Нова тенденция за града е, че вече има устойчив ръст на компаниите, които се създават и развиват в региона. Един от най-бързо растящите сектори в Пловдив се очаква да продължи с положителния си тренд и да продължи да осигурява добре платени работни места.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!