полиция

Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха нова схема за кражби от възрастни хора. Според информация от разследващите амбулантни търговци от Румъния обикалят големите градове у нас и спират пенсионери по улиците. Предлагат им различни комплекти тенджери и вилици. Твърдят, че приборите са позлатени, и ги убеждават, че ще им ги пропадат на изключително ниска цена.

Под различен предлог измамниците от северната ни съседка настоявали плащането да се извърши в дома на купувача. Докато собственикът заплаща за стоката, те виждат къде възрастните крият спестяванията си и ги обират.

Така 62-годишна се е простила с над 8300 лева, а 82-годишен се е разделил със спестяванията си от 6000 лева.

„Възрастният човек е казал на измамника, че има български пари и от един от шкафовете на секцията в хола си е извадил плик с 5500 лева. Виждайки това, извършителят, използвайки сила, е грабнал парите от ръцете на дядото и го е избутал, обясни районният прокурор на Пловдив Петър Петров. По думите му, след като румънецът взел парите му, пенсионерът започнал да го моли да му остави поне някаква сума за храна. Мошеникът му оставил 1200 лв., а останалите 4300 лв. е прибрал за себе си.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук