Модата вече не е това, което беше. През изминалата година станахме свидетели на всякакви странности – да поддържаш тялото си естествено окосмено, да слагаш екстеншъни в носа, да закачаш коледни топки на брадата си… И точно, когато мислехме, че всичко това е останало в старата година, 2018г. реши да ни изненада.

There's another new instagram trend! This time: Glitter Tongues!

There's another new Instagram trend…

Публикувахте от VT в Събота, 6 януари 2018 г.

 

Всяка част от тялото да сияе бързо се превръща в горещата тенденция, която достига до неочаквани измерения и преминава всички възможни граници. Най-новият хит в интернет пространството започва като злополука. Благодарение на него любителите на блясъка вече могат да го поставят не само по дрехите, косата, кожата, но и по езика си. Необичайната тенденция проправя пътя си стремглаво и скоро ще дойде и у нас.

 

This kid is a trend-setting wonder. #glittertongue #youknowyouwantto

A post shared by Rachel Lund (@rachel_t_lund) on

 

 

 

Тенденцията за грим на езика идва от запада. Той става хит благодарение на злополука. Австрийската гримьорка Джасинта Вукович случайно поставя част от блестящите частици, приготвени за устните ѝ, върху езика си. Разглеждайки резултата, тя се убеждава, че може да превърне този тип грим в основен акцент. Освен по краищата му, от блясъка може да се нанесе по малко и в основата на зъбите. Иновацията скоростно се превръща в хит сред гримьорите.

Блестящите ентусиасти, опитващи се да пресъздадат причудливия външен вид, вече са из целия свят. Блясъкът по езика изглежда като безобидна и леко налудничава забава.

Въпреки това расте безпокойството, че тенденцията може да причини и здравословни проблеми. Поглъщането на малки количества блясък няма как да ви убие. В същото време обаче може да доведе до редица проблеми както с храносмилането, така и със стомаха. Брокатът е съставен от микропластмаси.

Crazy Surprise 😈 #limecrime #blackvelvet #glittertongue

A post shared by Mary💄💅🏻💇🏻 (@mariestemmler) on

Те създават идеална среда за развитие на опасни бактерии, особено когато попаднат във водата и храната. Попаднали в стомаха, те предизвикват болки и спазми. Ако все пак искате да се възползвате от новата модна тенденция, е добре да изберете ядлив брокат. В момента той се използва за декориране на торти, но се очаква скоро да навлезе и в гримьорските среди. Задължително се убедете, че продуктът е обозначен като нетоксичен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!