Пореден тежък инцидент. Пилот на лека авиационна техника загина в района на мъглижкото село Юлиево. Загиналият летец е бил изключително опитен. Той е един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най-голямата фабрика за производство на делтапланери в страната. Инцидентът е станал днес преди обяд.

От прокуратурата в Стара Загора съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал.1, буква В вр. с чл. 342, ал.1, предл. второ от НК за това, че при управление на въздухоплавателно средство – мотоделтапланер нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Р. Г. И., на 64 год.

Установено е, че мотоделтапланерът е изпълнявал агрополет за наторяване на земеделски култури. По делото са разпитани свидетели.

В момента са провежда оглед на местопроизшествието. Иззети са документи за техническото състояние на мотоделтапланера, както и други документи от фирма „А.Д.Д.“ гр. Казанлък, чиято собственост е мотоделтапланерът. Назначени са експертизи – съдебно медицинска и техническа. Разследването се провежда от Национална следствена служба – София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!