Транспорт
на снимката: Кметът на София Йорданка Фандъкова

Столичната община ще глоби строителя, изпълнителя и надзора на „Граф Игнатиев“ с общо 290 хиляди лева. В това число влиза и санкция от 109 000 лева за строителя „Джи Пи Груп“ за некачествена работа на места.

Некачествените участъци по столичната улица „Граф Игнатиев” няма да бъдат ремонтирани. Това стана ясно, след като кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира какво е било свършено.

Вместо това на изпълнителя ще бъде наложена глоба.

Кметът уточни, че улицата няма да се разкопава отново заради „няколко накриво наредени плочки“.

Фандъкова заяви, че в момента фирма изработва новите ограничители, които ще бъдат поставени успоредно по дължината на трамвайната линия. Това се наложи, след като няколко души пострадаха на т.нар. „перки” на „Графа”. Смяната на ограничителите ще бъде извършена безплатно от строителя.

Освен това ще се върнат и част от търговските площи за книги, но с нов естетически вид, където „няма да стърчат и да се поставят кашони от банани“.

Припомняме, че вчера изтече срокът, даден на „Джи Пи Груп“, за отстраняване на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15. Въпреки това на фирмата няма да бъде наложена глоба за забавяне, тъй като строително-монтажните дейности са приключени в срок. Вместо това изпълнителят ще получи глоба за некачествен ремонт.

Това няма да е първата санкция за „Джи Пи Груп“, които досега няколкократно са глобявани от „Зелена система“ за неправилно опазване на дървесната растителност.

Ремонтът на емблематичния булевард „Граф Игнатиев” в София е сред големите провали на Столичната община. Реализацията на обекта стана повод за шеги и подигравки из медиите.

Вместо определените 300 дни, той продължи година. Стотици са снимките, колажите и не на последно място – жертвите на ремонта.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!